fredag 27 november 2009

Vårt hus. Då och Nu

Detta är vår övervåning. Vi har inte börjat renovera där än men tanken är att vi ska "öppna upp" trappen så att det blir som en balkong inomhus. Står man i allrummet på ö.v ska man kunna se ner i hallen. Då kommer en bit av den stora garderoben försvinna. I det stora sovrummet bor vi och längst ena kortsidan ska vi bygga platsbyggda garderoder. Vi har även beställt en pardörr som ska sättas in till vårt sovrum.
Här har det skett stora förändringar. Dagen då vi fick tillgång till huset rev Robin och hans pappa den lilla väggen mellan vardagsrummet och det stora sovrummet, jag började måla ena fönstret i köket. Sedan dess har vi iprincip gjort något varje dag.
Vi har tagit ner väggar så att köket, vardagsrummet, hallen och stora sovrummet hänger ihop
sammanlagt är detta 70 kvm stort. Vi lade ett mörkt golv och målade alla väggar gräddvita, bytta alla foder och lister till lite "gammaldags" stil. Alla fönster målades vita. Köket har ni sett bilder på och även där har stora förändringar skett. Uppvärminingen bytte vi ut ganska omgående då det var direktverkande el, vi satte in en pelletskamin istället.
Även utvändigt har vi gjort om. Vi har bytt ut staketet till ett vitt, högt, fint. Garageuppfarten är breddad och nya plattor ditlagda. Vi har byggt en stor härlig altan på baksidan, tagit ner två stora träd,planterat en tujahäck och byggt ett plank. Planen är att få en insynsskyddad baksida, nästan som en innegård. Min dröm är att få ett eget växthus. Då vår trädgård är väldigt liten gäller det att planera väl, jag har en bild i mitt huvud på hur det kommer att bli.
Huset byggdes 1979 och sedan dess var tvättmaskinen och två element det enda som hade bytts ut. Så ni förstår att allt var 70-tal. Brunt, orange och grönt var nog favoritfärger. Huset var i sådant fint skick så allt såg nästan nytt ut. Till sommaren ska vi måla om hela huset och sätta in en ytterpardörr. Nu i december har vi bott här i ett år och hittills super nöjda med vad vi gjort.Mycket återstår och nya idéer kommer man på hela tiden. Men det är så kul. Och jag är väldigt glad över att vi köpte ett sådant "nytt" hus ändå.
Detta är ett hus att växa i och vi trivs så bra.

Trevlig helg på er.
Kram H

1 kommentar:

  1. Ååå, jag skulle också vilja göra en "balkong" så att man kan se ner i vår hall från övervåningen. Tyvärr går det inte i vårt hus då tunga betongbjälkar och annat jox är i vägen. Jag får helt enkelt komma hem till er och njuta av en sådan lösning senare...
    Kram Rebecca

    SvaraRadera