tisdag 14 september 2010

Gravidvecka 39

I dag går vi in i gravidvecka 39 (38 fullgångna veckor + 0 dagar). Jag är så trött idag. Har sovit uselt inatt. Har haft kraftiga förvärkar, mer än vanligt. Ska försöka vila lite sen.

Tänk att man kan längta så efter att det ska börja göra ont?

"Bebisen är nu ungefär 50 cm lång. Den har växt färdigt nu men kan fortfarande öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage.
Barnet producerar fett för att klara kylan. Hjärtat och levern lagrar näring för att ta till vid eventuell syrebrist vid förlossningen. Näringen hjälper även barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet.
Vikt ca 3 450 g.
Du kan ha kraftiga förvärkar och känna dig trött och tung (jo tack).
Men härda ut snart är förlossningen här. Vila så mycket du kan. Du kommer behöva alla dina krafter. Om du har svårt att sova på natten ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du iallafall göra när bebisen är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går eftersom du inte har en aning om när förlossningen startar."

Nu är det verkligen nära.
Snart får vi äntligen träffa dig du efterlängtade lilla Mini. Allt är förberett.
Vi har gjort allt för att du ska trivas så bra som möjligt här med oss.
Snart, snart är du här.
Mamma och pappa älskar dig.

1 kommentar:

  1. Den kommer, snart.. Förstår att du längtar å funderar på hur allt går till.. Men jag lovar det löser sig. Lycka till! kram

    SvaraRadera