fredag 11 februari 2011

Gott recept

Vill ge ett fredagsmysmiddagstips:

Fiskgryta med saffran och vittvin. 4 port. Ca 40 min.

350 g fiskfileér tex. lax och torsk
1 gul lök
0,5 fänkål
3 stjälkar selleri
0,5 röd paprika
1 msk smör
1 pkt saffran
1 tsk curry
2 dl torrt vitt vin
1 fiskbuljongtärning
1 dl grädde
0,5 krm cayennepeppar
1 msk hackad dill
1 msk hackad persilja

1.Skär fänkål, stjälkselleri och lök i tärningar.
2.Fräs i smör i en stor kastrull. De ska inte ta färg.
3.Blanda ner paprika och krydda med saffran och cayennepeppar.
4.Späd med vin, buljongtärning och grädde.
5.Skär fisken i bitar och blanda ner och låt koka i ca 5 min.
6.Strö över hackad dill och persilja.

Servera med ris eller pasta, en klicka aioli och ett gott bröd.

Smaklig måltid. MUMS!!

Trevlig helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar